Nazwa produktu Ilość Punkty
Zupy
Bulion 1 filiżanka 0
Grzybowa 1 filiżanka 15
Kalafiorowa 1 filiżanka 15
Pomidorowa 1 filiżanka 17
Rosół z wołowiny 1 filiżanka 0
Rosół z zielonego groszku 1 filiżanka 20
RYBY
Fląda 1 porcja 0
Halibut 1 porcja 0
Szczupak 1 porcja 0
Węgorz wędzony 1 porcja 0
Ryby w puszkach
Filet ze śledzia 100 g 0
Filet ze śledzia z jarzynami 100 g 3
Sardynki w oleju 100 g 1
Śledzie w śmietanie 100 g 0
Tuńczyk w oleju 100 g 1
MIĘSO
Cielęcina
Gulasz 200 g 5
Pieczeń 200 g 0
Ragout z jarzynami 200 g 15
Sznycel po wiedeńsku 200 g 16
Sznycel naturalny 200 g 0
Wołowina
Filety 200 g 0
Wołowina gotowana 200 g 0
Gulasz 200 g 5
Ragout z jarzynami 200 g 10
Stek 200 g 0
Wieprzowina
Gulasz 200 g 5
Kotlet 200 g 0
Pieczeń 200 g 0
Szynka 200 g 1
Sznycel po wiedeńsku 200 g 12
Wędliny
Parówki 2 sztuki 1
Serdelowa kiełbasa 1 sztuka 1
Szynkowa kiełbasa 100 g 1
Wieprzowa kiełbasa 1 sztuka 1
Słonina surowa 100 g 1
Słonina smażona 100 g 3
Dziczyzna lub drób
Gęś gotowana 200 g 0
Gęś pieczona ze śliwkami 200 g 15
Gęś smażona 200 g 0
Indyk gotowany 200 g 0
Indyk smażony 200 g 0
Indyk smażony panierowany 200 g 20
Kaczka gotowana 200 g 0
Kaczka smażona 200 g 0
Kaczka pieczona z jabłkami 200 g 20
Kura gotowana (bez sosu) 200 g 0
Kura smażona w maśle 200 g 0
Kura zapiekana z jarzynami 200 g 12
Dzik 200 g 0
Sarna 200 g 0
Zając 200 g 0
JARZYNY ŚWIEŻE
Cebula dumka 1 sztuka 2
Cebula 1/2 sztuki 2
Liście sałaty głowiastej 1 sztuka 6-10
Marchew średnia 1 sztuka 4
Natka pietruszki zielonej 1 łyżka 1
Ogórek średnia 1 sztuka 6
Papryka zielona 1 sztuka 4
Pomidor 1 sztuka 6
Rzodkiewki 4 sztuki 2
Sałatka z kapusty ok. 250 g 5
Seler 1 sztuka 1
Jarzyny gotowane
Bób 100 g 20
Brukselka ok. 250 g 6
Byrak czerwony 250 g 16
Cebula 250 g 6
Fasola gotowana 200 g 18
Fasolka zielona 250 g 6
Groch 100 g 21
Grzyby 250 g 6
Kalafior 250 g 8
Kalarepa 250 g 12
Kapusta 250 g 9
Kapusta czerwona 250 g 9
Kiszona kapusta 250 g 7
Kukurydza 250 g 16
Marchew 250 g 9
Papryka zielona 1 sztuka 4
Przecier pomidorowy 1 łyżka 4
Seler 250 g 5
Soczewica 100 g 20
Szpinak 250 g 6
OWOCE
Ananasy krojone ok. 250 g 19
Arbuzy 250 g 18
Banany 1 sztuka 23
Borówki 250 g 21
Brzoskwinie 1 sztuka 10
Cytryny 1 sztuka 6
Figi 1 duża sztuka 15
Grejpfruty 250 g 14
Gruszka srednia 1 sztuka 25
Jabłko średnia 1 sztuka 18
Maliny ok. 250 g 17
Mandarynki 1 sztuka 10
Melon (z łupiną) 250 g 10
Migdały obrane ok. 250 g 27
Morele 1 sztuka 5
Morele suszone 5 sztuk małych 50
Orzechy laskowe mielone 1 łyżka 5
Orzechy włoskie ok.250 g 16
Pomarańcze 1 sztuka 17
Porzeczki 250 g 18
Śliwki 1 sztuka 7
Śliwki suszone 4 sztuki 19
Truskawki 250 g 20
Winogrona 250 g 18
Wiśnie 250 g 15
PRODUKTY ZBOŻOWE
Bułka paryska ok. 500 g 220
Chleb czarny wiejski ok. 500 g 250
Pumpernikiel ok. 500 g 250
Mąka ok. 250 g 84
Makaron gotowany 1 szklanka 37
Ryż gotowany 1 szklanka 42
NABIAŁ
Jogurt 1 szklanka 13
Mleko świeże 1 szklanka 6
Mleko skondensowane słodkie 1 szklanka 170
Śmietana 1 łyżka 1
Twaróg ze śmietaną 100 g 3
Twaróg zwykły 100 g 0,5
Sery
Brie 1 kawałek 0,5
Camembert 1 kawałek 0,5
Edamski 100 g 0,5
Ementalski 100 g 0,5
Ruquefort 100 g 0,5
Topiony 1 kostka 0,5
Tylżycki 100 g 0,5
Jaja
Jaja sadzone z szynką 1 sztuka 1
Jaja gotowane 2 sztuki 1
Jajecznica z mlekiem i masłem z 1 jajka 1
TŁUSZCZE
Majonez 1 łyżka 0,5
Masło kostka 1
Masło roślinne kostka 0
Smalec kostka 0
Wszystkie rodzaje olejów butelka 0
SŁODYCZE
Ciasto owocowe 1 porcja 50
Cukier kryształ 1 łyżka 12
Czkolada mleczna gorzka 100 g 33
Czekolada mleczna 100 g 54
Czekolada na gorąco 1 filiżanka 26
Dżem i marmolada 1 łyżka 13
Lody owocowe 1 kulka 15
Miód 1 łyżka 17
Pralinki 100 g 48
Tort z kremem 1 porcja 62
NAPOJE
Herbata bez cukru i mleka 1 filiżanka 0
Kawa bez cukru i mleka 1 filiżanka 0
Sok cytrynowy 1 łyżeczka 1
Woda sodowa 0,25 l 0
Kakao 1 filiżanka 26
ALKOHOLE
Ajerkoniak 0,25 l 18
Gin 0,25 l 1
Koniak 0,25 l 1
Martini 0,25 l 1
Piwo 0,25 l 12
Rum 0,25 l 1
Szampan półsłodki 0,25 l 9
Szampan wytrawny 0,25 l 2
Whisky 0,25 l 1
Wino białe wytrawne 0,25 l 1
Wino czerwone wytrawne 0,25 l 1
Wino słodkie 0,25 l 10
Wódka 0,25 g 1