Biżuteria

Aby diamenty zawsze lśniły. Złoto i srebro zachować muszą blask.

Dom

To moja twierdza, chluba i radość. To rodzinne gniazdko.

Kulinaria

Żyje by jeść zdrowo i smacznie. I kto by się chciał przy tym trudzić. To ma być przyjemność.

Odzież

Plamki plamy i inne zmory. Poprawki i magiczne sztuczki

Pielęgnowanie roślin

Prace w ogrodzie, na balkonie, w doniczce.

Home » Odżywianie

Co jeść przy uczuleniu na gluten

, czwartek, 25 Marzec 2010 Bez komentarza

odżywianiePotrawy zalecane: pieczywo z mąki pozbawionej glutenu, sojowej, kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej; zupy na wywarze z chudego mięsa lub warzyw, z ryżem, płatkami owsianymi, czyste zaprawione żółtkiem; gotowane chude mięso drobiowe, wołowe, z królika; chude ryby; kefir, jogurt, słodka odtłuszczona śmietanka; margaryna, kasze – kukurydziana, gryczana, ryż, przetarte przez sitko; jaja na miękko, gotowana czerwona kapusta, ziemniaki, marchew, kabaczki; kisiele, galaretki, musy owocowe, zwłaszcza z truskawek, poziomek, jagód, malin, jabłek i gruszek.

Należy unikać: pokarmów złożonych z mąki pszennej (makaronu, chleba, kaszy manny, ciasta).

1 gwiazda2 gwiazdy3 gwiazdy4 gwiazdy5 gwiazd (brak oceny)
Loading...Loading...

Skomentuj - wypowiedz się!

Musisz być zalogowany(a) aby komentować.