ziołaBarszcz: pieprz czarny, korzeń pietruszki, liść laurowy, czosnek, cytryna

Bulion: czosnek, cebula, natka pietruszki, korzeń pietruszki, seler, pieprz czarny, papryka czerwona, szafran, imbir, gałka muszkatałowa

Fasolowa: liśc laurowy, czerwona papryka, cebula, estragon

Flaki: papryka czerwona, majeranek, czosnek, pieprz czarny mielony

Grzybowa: natka i korzeń pietruszki, pieprz czarny mielony, cebula, papryka czerwona

Gulaszowa: cebula, kminek, papryka czerwona, pieprz czarny, owoce papryki zielonej, natka pietruszki

Jarzynowa: natka i korzeń pietruszki, cebula, seler, pieprz czarny, papryka czerwona

Kapuśniak: cebula, czosnek, koper, papryka czerwona, pieprz czarny, kminek, liśc laurowy, majeranek, bazylia

Owocowa: cynamon, goździki, skórka cytrynowa i pomarańczowa, wanilia

Pomidorowa: cebula, liść laurowy, pieprz czarny mielony, natka pietruszki, seler

Rosół z kury: natka pietruszki, papryka czerwona, cebula, cytryna

Rosół z wołowiny: pieprz, majeranek, tymianek, natka pietruszki, seler, cebula, ziele angielskie, imbir, gałka muszkatałowa

Rybna: liść laurowy, pieprz czarny, papryka czerwona, cebula, korzeń pietruszki, szafran, czosnek, cytryna

Ziemniaczana: natka pietruszki, liść selera, papryka czerwona, majeranek, liść laurowy