Biżuteria

Aby diamenty zawsze lśniły. Złoto i srebro zachować muszą blask.

Dom

To moja twierdza, chluba i radość. To rodzinne gniazdko.

Kulinaria

Żyje by jeść zdrowo i smacznie. I kto by się chciał przy tym trudzić. To ma być przyjemność.

Odzież

Plamki plamy i inne zmory. Poprawki i magiczne sztuczki

Pielęgnowanie roślin

Prace w ogrodzie, na balkonie, w doniczce.

Home » Odżywianie

Co jeść przy anemii?

, niedziela, 11 Kwiecień 2010 Bez komentarza

odżywianieProdukty zalecane: jajka, wątróbka wołowa, wołowina, groch, soczewica, fasola, owoce morza, kasze, ryż pełnoziarnisty, ciemne pieczywo, szpinak, pory, kapusta – biała i czerwona, brukselka, jarmuż, natka pietruszki, morele, cytrusy (zawarta w nich witamina C ułatwia przyswajanie żelaza).

Należy unikać: otrąb pszennych, mocnej herbaty i kawy (upośledzają wchłanianie żelaza).

1 gwiazda2 gwiazdy3 gwiazdy4 gwiazdy5 gwiazd (brak oceny)
Loading...Loading...

Skomentuj - wypowiedz się!

Musisz być zalogowany(a) aby komentować.