Biżuteria

Aby diamenty zawsze lśniły. Złoto i srebro zachować muszą blask.

Dom

To moja twierdza, chluba i radość. To rodzinne gniazdko.

Kulinaria

Żyje by jeść zdrowo i smacznie. I kto by się chciał przy tym trudzić. To ma być przyjemność.

Odzież

Plamki plamy i inne zmory. Poprawki i magiczne sztuczki

Pielęgnowanie roślin

Prace w ogrodzie, na balkonie, w doniczce.

Home » Przydatne wskazówki

Własny lokal – wyposażenie gastronomiczne

, poniedziałek, 24 Wrzesień 2012 Bez komentarza

 

Dobre urządzenia gastronomiczne to podstawa  w każdej kuchni, szczególnie w lokalu gastronomicznym.

Własny lokal gastronomiczny to marzenie wielu osób lubiących
gotować. Zarabianie na swojej kuchennej pasji, dzielenie się z innymi własnymi
przepisami to ciekawy pomysł na życie. We własny lokal gastronomiczny trzeba
jednak włożyć wiele zaangażowania, czasu i pieniędzy.

Wynajem i wyremontowanie pomieszczenia, spełnienie wymagań
sanepidu to już spora inwestycja. Dlatego początkujący restauratorzy na
wyposażenie gastronomiczne często nie przeznaczają  odpowiednich pieniędzy. Tymczasem, dobre wyposażenie
gastronomiczne to podstawa.  Z takim
samym zaangażowaniem, z jakim urządza się domową kuchnię, trzeba urządzić
kuchnię w lokalu.

Na szczęście nie trzeba długo szukać, całe
wyposażenie kuchni restauracji, baru czy pizzerii można zamówić w specjalnym
sklepie gastronomicznym. Sprzęty znajdujące się w sklepie gastronomicznym
różnią się od tych, które możemy zamontować w swoim domu. Są przeznaczone
specjalnie do lokalów gastronomicznych, a więc są tym samym bardziej wytrzymałe
i wydajne. Kupić można tam meble ze stali nierdzewnej, piece
konwekcyjno-parowe, piece do pizzy, specjalne przybory kuchenne, odzież dla
gastronomii, opiekacze, kuchnie mikrofalowe, urządzenia chłodnicze. W sklepach
gastronomicznych są też zwykłe, ale niezbędne akcesoria takie jak, łyżki,
widelce, noże, dzbanki, miski, tace itp. Zamawiając ich większą liczbę, zwykle
można uzyskać atrakcyjne rabaty. Urządzenia w sklepie gastronomicznym można
zamówić przez Internet, a wyspecjalizowana ekipa montuje je w lokalu. Dopiero kiedy
jest już wyposażenie gastronomiczne można pomyśleć o wystroju i dobrym menu.

 

 

1 gwiazda2 gwiazdy3 gwiazdy4 gwiazdy5 gwiazd (brak oceny)
Loading...

Skomentuj - wypowiedz się!

Musisz być zalogowany(a) aby komentować.