Twarożek z mleka sojowego wynaleziony w Chinach. W Kraju Środka nazywa się go doufu, tofu to rozpowszechniona na świecie japońska nazwa. Tofu jest bardzo bogate w białko, dlatego tak popularne jest w wegetariańskiej diecie i nazywane często „mięsem bez kości”. Samo tofu ma dość niewyraźny smak, ale bardzo szybko wchłania inne smaki. Jego użycie w kuchni chińskiej jest bardzo różnorodne. Stosowane do przygotowywania sosów, zup, marynowane, smażone lub podawane na słodko.
O autorze
MD
Pani Domu z krwi i kości. Nie ma chwili by nie kombinowała co zmienić lub poprawić w swoim otoczeniu.
powiązane posty
Działy – Podziały
- Ciekawostki
- Dom
- Ekologia
- Kulinaria
- Oferty sklepowe
- Pielęgnowanie roślin
- Prawo i finanse
- Przepisy
- sprzatanie-i-pelegnacja-dom
- Testy konsumenckie
- Uncategorized
- Uroda i kosmetyka
- Zdrowie
- Zrobisz to sama