Kruche ciasto:
25 dag mąki
10 dag cukru
pół kostki masła
jajko
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
75 dag białego sera dwukrotnie mielonego
10 dag cukru
cukier waniliowy
budyń waniliowy
pół kostki masła rozpuszczonego (ostudzonego)
jajko
3 żółtka
1,5 szklanki zimnego przegotowanego mleka
Kokosowa pierzynka:
3 białka
3 łyżeczki cukru pudru
15 dag wiórków kokosowych

Ze składników zagnieść ciasto. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ciastem. Masa: Zmiksować cukier, jajko, żółtka, cukier waniliowy i masło. Dodać budyń, wymieszać. Dodawać porcjami ser, a potem wlewać mleko. Rzadką masę wylać na ciasto. Piec ok. 40 min w temp. 180 st. Kokosowa pierzynka: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki. Posmarować masą ciepły sernik i włożyć do piekarnika na 10 min.

więcej przepisów na SMACZNEIZDROWE.EU