Wśród autorów książek z przepisami na ciasta biszkoptowe nie ma zgody co do temperatury pieczenia tych ciast. Zalecane temperatury wahają się od 160 do 200°C. Istnieje sprawdzona metoda pieczenia biszkoptów w następujący sposób: wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C, a po 25-30 min podwyższamy temperaturę do 180-190°C i dopiekamy przez 15-20 min.
O autorze
MD
Pani Domu z krwi i kości. Nie ma chwili by nie kombinowała co zmienić lub poprawić w swoim otoczeniu.
powiązane posty
Działy – Podziały
- Ciekawostki
- Dom
- Ekologia
- Kulinaria
- Oferty sklepowe
- Pielęgnowanie roślin
- Prawo i finanse
- Przepisy
- sprzatanie-i-pelegnacja-dom
- Testy konsumenckie
- Uncategorized
- Uroda i kosmetyka
- Zdrowie
- Zrobisz to sama